MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 4
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze. Po ostatnim zdjęciu przejdziesz na i.pl.
Poprzednie
Przejdź na i.pl
Przesuń w prawo aby przejść na i.pl
Składniki:...
fot. Getty images/zefirchik06/zdjęcie ilustracyjne

Najlepsze sosy do gołąbków. Sprawdzone przepisy na tradycyjne danie w trzech odsłonach. Wypróbuj klasyczny sos pomidorowy i nie tylko

Sos do gołąbków paprykowy

Składniki:
- 2 szklanki przecieru pomidorowego,
- 2 duże czerwone papryki,
- pół cebuli,
- szklanka bulionu,
- sól, pieprz do smaku,
- słodka papryka suszona.

Jak zrobić sos do gołąbków z papryki?
1. Paprykę umyłam, przekroiłam na pół i umieściłam w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Piekłam do momentu aż zaczęła odchodzić skórka, którą zdjęłam.
2. Obraną paprykę zblendowałam, a następnie umieściłam w garnku.
3. Do garnka wlałam przecier i bulion. Całość wymieszałam i gotowałam 10 minut na małym ogniu. Na koniec doprawiłam do smaku.

Zobacz również

Gorzowski Tydzień Seniora będzie w tym roku już w czerwcu. Co w programie?

Gorzowski Tydzień Seniora będzie w tym roku już w czerwcu. Co w programie?

Kolejna Polka pożegnała się z French Open. Nie powtórzy sukscesu sprzed trzech lat

Kolejna Polka pożegnała się z French Open. Nie powtórzy sukscesu sprzed trzech lat

Polecamy

Cud nalewka! Usunie przebarwienia, poprawi trawienie. Wypróbuj też na pasożyty

TYLKO U NAS
Cud nalewka! Usunie przebarwienia, poprawi trawienie. Wypróbuj też na pasożyty

Ulubiony przysmak nie tylko dzieci jest coraz droższy. Dlaczego?

Ulubiony przysmak nie tylko dzieci jest coraz droższy. Dlaczego?

Koniec prac nad Cyberpunkiem! CD Projekt nie będzie dłużej rozwijał gry

NOWE FAKTY
Koniec prac nad Cyberpunkiem! CD Projekt nie będzie dłużej rozwijał gry