MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 18
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem



Svickova na smetane – wołowina ze śmietaną

Svickowa, czyli polędwica wołowa, to klasyka czeskiej kuchni. Mięso najpierw naciera się przyprawami i smaży, a potem dusi z warzywami (selerem, cebulą, marchewką, pietruszką). Sok z warzyw z hojnym dodatkiem śmietany tworzy sos.

Svickowa podawana jest z knedlikami, cytryną, żurawiną i odrobiną bitej śmietany.

Czego spróbować na wakacjach w Czechach? 17 najpyszniejszych dań, słodkości, piw i innych trunków, które uprzyjemnią wam wypoczynek

Zobacz również

Jeden z ostatnich sondaży przed wyborami. Która partia wygra?

NOWE
Jeden z ostatnich sondaży przed wyborami. Która partia wygra?

Niespodzianka w ćwierćfinale French Open! Pierwszy półfinał w karierze Paolini

Niespodzianka w ćwierćfinale French Open! Pierwszy półfinał w karierze Paolini

Polecamy

Lewandowski dołącza do Putellas i Pusha T. Polak gwiazdą kampanii Zalando

Lewandowski dołącza do Putellas i Pusha T. Polak gwiazdą kampanii Zalando

Pijesz słodkie napoje? Uważaj! To też słodycze. Ile można ich wypić dziennie?

Pijesz słodkie napoje? Uważaj! To też słodycze. Ile można ich wypić dziennie?

Prawa dziecka w szpitalu. Rzecznik Praw Pacjenta podpowiada, na co zwrócić uwagę

Prawa dziecka w szpitalu. Rzecznik Praw Pacjenta podpowiada, na co zwrócić uwagę